Vid ett av tillfällena, i juni 2015, handlade det om alkohol för 3 240 kronor. Vid ett annat tillfälle, i februari 2017, köptes tolv flaskor vin in från Systembolaget för 1 152 kronor till sex personer.
Här tillåts alkohol
– Det där var en avslutning som skedde väldigt speciellt. Jag tror att det är den enda gången under de åren som jag har varit med när vi gjort en avslutning för det största projektet som vi någonsin haft, Katrineholms logistikcentrum. Då var det catering och vin till maten. Det var inte så att de där flaskorna gick åt vid det tillfället, säger kommunalråd Göran Dahlström (S), vars namn står på kvittot.
Kommunens styrdokument för representation anger att måttfullhet ska iakttas. Alkoholhaltiga drycker kan förekomma och bekostas av kommunen och då gäller det öl och vin.
I Eskilstuna, Nyköping och Gnesta är det också tillåtet att servera alkohol på kommunens bekostnad på interna tillställningar för personalen. Undantaget är starksprit, som inte får serveras.
I Eskilstuna krävs ett särskilt skriftligt medgivande av respektive nämnd före representationstillfället om vin och starköl ska serveras.
Här är alkohol förbjudet
I Strängnäs, Trosa och Flen råder det i regel förbud mot all alkoholservering på kommunens bekostnad. Undantag får dock göras. I Strängnäs betalar kommunen för lätt- och folköl och i Trosa kan undantag göras från förbudet vid till exempel 25-årsjubilarernas årliga supé och vid officiella och internationella besök.
I Flen har kommunfullmäktiges ordförande rätt att besluta om undantag från alkoholreglerna vid intern representation.
– Vi har egentligen ett absolut förbud. Det är helt enkelt för att de arrangemang och konferenser som kommunen anordnar ska vara alkoholfria, säger Anders Berglöv (S), kommunalråd i Flen.
Kommuner som saknar policy
Vingåker och Oxelösunds kommuner saknar policy för intern representation. I Vingåker råder praxis att ingen alkohol ska serveras, medan det i Oxelösund finns en punkt i dokumentet som rör riktlinjer för alkohol och droger om vad som gäller vid intern representation. Beslut om alkoholservering fattas av kommunfullmäktiges ordförande.
I vissa fall är måltider som arbetsgivare bjuder de anställda på en skattefri förmån, medan det i andra fall är en skattepliktig förmån för den anställde. Men starköl, vin och sprit eller andra drycker med motsvarande alkoholstyrka är inte avdragsgill, enligt Skatteverket.
Hör mer om hur Katrineholms och Flens kommuner resonerar kring alkohol vid personaltillställningar och hör kommunalrådet i Katrineholm förklara mer om alkoholkvittona i klippet ovan.
Så har vi gjort granskningen
Vi har begärt ut respektive kommuns policy för intern representation och därmed kunnat se vilka riktlinjer som finns när det gäller alkohol.
Därutöver har vi granskat kommunchefers och kommunalråds kvitton, utlägg och fakturor från åren 2015, 2016, 2017 och 2018 för att se vad för typ av intern representation kommunerna lägger pengar på och när alkohol förekommer.
När det gäller de kvitton och fakturor som vi tagit del av sticker Katrineholms kommun ut. I övriga kommuner har vi enbart kunnat hitta enstaka fall av lätt- eller folköl vid de personaltillställningar där kommunalrådens eller kommunchefernas namn stått på kvittona och fakturorna.