Kakor, godis och läsk är inte något som hör hemma i ett skolkafé, det anser Livsmedelsverket. Där bör det främst säljas nyttiga frukostar och mellanmål.
Moa Thyrén som går i åttan på Stenhammarskolan i Flen tycker att det är bra.
– Maten i vår kafeteria är redan ganska nyttig. Det finns nyttiga mellanmål och bara lite kexchoklad, så vi håller redan på med det här, säger hon.
Hör mer om vad hon och några av hennes klasskompisar tycker om Livsmedelsverkets råd i klippet ovan.
Här är några av råden som skolorna får:
– Eleverna bör kunna välja minst en vegetarisk rätt varje dag.
– Det bör finnas minst fem olika grönsaker på salladsbordet varje dag.
– Skolan bör ta stor hänsyn till elevernas önskemål, men rätterna ska vara näringsriktiga.
– Lunchen bör serveras vid ungefär samma tid varje dag.
– Alla elever har rätt till en trevlig måltid, även om de är allergiska eller har särskilda behov.