Det är en bild på Fredrik Beijar som pratar i en mikrofon och en bild på utsidan av Nyköpings tingsrätt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör åklagare Fredrik Beijar och försvarsadvokaten Jimmy Schiöld berätta vad de yrkade på under rättegångsdagen. Foto: SVT

Misstänks ha våldtagit partikollega – nu har rättegången avslutats

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen var det dags för rättegången mot den före detta sörmländska socialdemokratiska politiker som är åtalad misstänkt för våldtäkt mot en kvinnlig partikollega.

Det var tidigare i år som brottet ska ha begåtts. Utredningen visar att Socialdemokraterna i Sörmland hade haft en AW och att de gått till flera ställen.

Efteråt ska kvinnan ha bjudits in till att sova över hos den manliga politikern, men meningarna går isär om vad som hände efter det.

Fortsätter sitta häktad

Mannen säger i förhör att han uppfattat det som att kvinnan var med på det som senare skedde, medan kvinnan säger att hon inte var det och att hon flydde i en taxi. Därefter anmälde hon mannen.

Rättegången pågick under hela dagen på tisdagen, och när det var dags att avsluta beslutades det, enligt försvarsadvokaten Jimmy Schiöld, att mannen fortsatt ska sitta häktad.

Domen väntas falla någon gång senare i november.

I videon: Hör hur det lät från åklagaren Fredrik Beijar och försvarsadvokaten Jimmy Schiöld tidigare under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.