Moderaterna i region Sörmland vill återöppna vårdplatser inom barn- och ungdomspsykiatrin

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna vill återöppna slutenvårdsplatser inom i barn- och ungdomspsykiatri i Sörmland, något som inte funnits sedan 2008 innan två tillfälliga platser öppnades på vuxenavdelningen förra året. Om man kommer överens med de övriga koalitionspartierna kan det bli en fråga man satsar på den kommande mandatperioden.

– Det här är en fråga vi brinner för och vi ser det som ett problem att barn ska vårdas med vuxna, säger Christoffer Öqvist (M), som troligen blir ny ordförande i regionstyrelsen.

Han vill inte avslöja hur diskussionerna med de övriga partierna i det tilltänkta styret (C, KD och VFP) har gått annat än att de alla har en bred samsyn om stora satsningar på barn- och ungdomspsykiatrin i Sörmland.

Hur ska de lösa rekryteringsfrågan om fler platser ska öppnas? Hör Christoffer Öqvist svara i klippet ovan.

Kontakta SVT:s reporter

Har du själv vårdats inom BUP eller känner du någon som har gjort det? Är du förälder till ett barn som fått vård eller står i kö? Jobbar du själv inom vården? Hör av dig till mig på aymen.mussa@svt.se

Du har givetvis källskydd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.