Tre kvinnor dansar burlesk på golvet i Eskilstuna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är verkligen power” – se när Elisabeth, Alexandra och Kimberly dansar burlesk och hör dem berätta hur det hjälper med självkänslan. Foto: Jennifer Berg Eidebo/SVT

Möt tjejerna i Eskilstuna som skapar självförtroende – med burlesk

Publicerad

En sensuell dansform med mycket glamour, tease och humor. Så beskrivs burlesk av studiecirkeln Butterfly Burleqsue i Eskilstuna.

– Det finns absolut lek med sexualitet, säger Elisabeth Forsberg.

Power och ökad självkänsla, det är ett av målen med Butterfly Burlesque.

– Det är superviktigt för oss att alla är välkomna, alla kroppsformer, bakgrunder, könsidentiteter, säger Kimberly George.

Sedan 2021 har burleskgruppen sysslat med danskursen i Eskilstuna. Under Springpride hade de sitt första offentliga framträdande, och i vinter väntar ännu en show. Men innan dess har de öppnat upp lokalerna för Eskilstunabor som vill prova på dansen.

– Vi kommer ha tre prova på-tillfällen i september och platserna tog slut på under nio timmar. Det var ett helt sjukt tryck och det är fortfarande folk som hör av sig, säger Alexandra Sköldin.

Se när Queen of Curves, Luminous Starling och Victoria Darling dansar burlesk i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.