Scenkonst Sörmland har ställt om bland annat dansföreställningar till digitala versioner. Hör Jörgen Lindvall berätta om hur pandemin har påverkat verksamheten i klippet ovan. Foto: Linus Thunholm och SVT

Scenkonsten tvingades bli digital: ”Har varit omvälvande”

Uppdaterad
Publicerad

Att nå publik med scenkonst har varit en utmaning när pandemin inte tillåter stora folksamlingar. En lösning har varit att gå över till det digitala.

– Men det går inte att jämföra med levande scenkonst, säger Jörgen Lindvall, verksamhetschef på Scenkonst Sörmland.

Vanligtvis genomför Scenkonst Sörmland omkring 1 500 framträdanden varje år. Verksamheten är skattefinansierad och i uppdraget ingår bland annat att nå barn och unga.

Under året har en del av verksamheten ställts in, men en del har även ställts om till digitala versioner.

Coronaviruset i Sörmland

Har varit påfrestande

Verksamhetschefen Jörgen Lindvall tror att det digitala kommer leva kvar hos Scenkonst Sörmland även efter pandemin. Men året har på många sätt inneburit påfrestande omställningar.

– Det har varit omvälvande, säger han.

Se delar av den digitala scenkonsten och hör Jörgen Lindvall berätta hur pandemin har påverkat verksamheten i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet