Johan Levin, lokalpolisområdeschef

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under fredagsförmiddagen arbetade polisens kriminaltekniker på platsen för att säkra eventuella spår. Foto: Björn Gustavsson

Polisen sätter in extra resurser efter misstänkt mordbrand i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till fredagen började det brinna i en fastighet i Högbrunn i Nyköping. Polisen misstänker att branden var anlagd och nu sätter man in extra resurser för att jobba brottsförebyggande.

– Vi tar inga risker utan kommer förstärka extra med våra yttre resurser så att det inte börjar brinna igen, säger Johan Levin, lokalpolisområdeschef i Nyköping.

Hör om utredningen i videon ovan.

Vill förhindra ytterligare bränder

Extrainsatta poliser kommer att patrullera under helgen i flera bostadsområden i Nyköping så att ingen ska kunna anlägga en ny brand.

Det finns ingen misstänkt i nuläget, men polisen har utfört en teknisk undersökning av platsen och även samlat in vittnesuppgifter från personer som bor i området. Personen som bodde i fastigheten är inte känd av polisen sen tidigare. Ingen person kom till skada i samband med branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.