• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Foto: SVT

Sörmlandsnyheter från torsdag 19 september

Publicerad

Det här har SVT Nyheter Sörmland rapporterat om i dag:

En kvinna tittar på sin smartphone medan hon sitter bredvid en annan kvinna utomhus. De är omgivna av träd och en byggnad med fönster i bakgrunden. Det ser ut som en avslappnad stund i en park eller på en uteservering.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se ungdomarna reagera på biskopen i klippet ovan. Foto: Lars Adolfsson/SVT
Tre personer står framför Eskilstuna station med en tydlig himmel i bakgrunden. Den vänstra personen har långt brunt hår och bär en svart jacka. Den mittersta personen har kort blont hår och en svart tröja, medan den högra personen har ljusblont hår och en vit tröja.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur mycket ersättning söker resenärerna? Hör dem berätta i klippet. Foto: Jennifer Berg Eidebo/SVT
Två personer, en kvinna med långt blont hår och en man med kortare hår, står vid en byggarbetsplats. De vänder sig mot en nyligen ofärdig byggnad med flera våningar. Det finns ett stängsel runt arbetsplatsen och en del av byggnaden är fortfarande under konstruktion. Soligt väder med klar blå himmel.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här skulle Johnny hyra en etta, men det är fortfarande ett betongskelett. Se vad som händer med planerna för Årby norra. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.