Två barn står i dörröppningen till en militärfordon med kamouflage-mönster. Det ena barnet lutar sig framåt medan det andra står rakt, båda verkar glada och nyfikna. Fordonet är delvis öppet och visar en träinredning inuti. Bakgrunden består av gröna träd och en klar himmel.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gösta och Eskil fick klättra in i en bandvagn när de besökte en av Nacka kommuns aktiviteter under beredskapsveckan. Hör vad de tror att den används till i klippet. Foto: SVT

Bandvagnar och kristält – Nacka kommun tjuvstartade Beredskapsveckan

Publicerad

Nacka kommun har tjuvstartat inför Beredskapsveckan som drar igång nästa vecka. Under lördagen bjöds invånarna in till aktiviteter i beredskapens tecken.

– Det har varit ett jättestort intresse idag, säger Kristina Eilert, säkerhetsstrateg i Nacka kommun.

Nästa vecka är det Beredskapsveckan, ett nationellt initiativ av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), för att få fler att förbereda sig inför en kris.

Redan under lördagen bjöd Nacka kommun in invånare till beredskapsaktiviteter.

– Vi fick öppna upp tidigare än tänkt och det är många barn som är intresserade, säger Nacka kommuns säkerhetsstrateg Kristina Eilert.

Årets tema för Beredskapsveckan är ”Sätt i gång!”, en uppmaning om att stärka sin beredskap innan ett krig eller en kris inträffar. Nacka kommun är en av flera kommuner i Stockholms län som arrangerar aktiviteter under veckan – och där har man satt igång i god tid.

Följ med in i en mobil trygghetspunkt, se insidan av en bandvagn och hör mer om Beredskapsveckan i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.