Ett fyrverkeri i en metallbehållare avger en kraftig flamma och gnistor på en gräsplan, vilket skapar en dramatisk ljuseffekt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se kaosscenerna från derbymatchen i Stockholm och få en tidslinje över vad som hände som ledde till att arenan behövde tömmas. Foto: Max

Detta har hänt: Avbrutna derbymatchen mellan Hammarby och Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

I söndags spelade Hammarby mot Djurgården på Tele2 Arena. Efter att både knallskott och pyroteknik stört matchen drar polisen tillslut tillbaka Hammarbys arrangörstillstånd, matchen avbryts och arenan tömdes.

Det var efter att bangers, fyrverkerier och annan pyroteknik kastats in på plan som domaren tog beslut att pausa Stockholmsderbyt.

Polisen ansåg sedan inte att arrangören Hammarby hade kontroll på evenemanget och drog tillbaka arrangörstillståndet. Matchen avbryts då och arenan töms på publik.

Avbrutet derby mellan Hammarby och Djurgården

Avbrottet sker i 76:e matchminuten och Hammarby leder med 2-0. Den sista knappa kvarten av matchen får spelas klart dagen efter, för tomma läktare. Resultatet står sig då och Hammarby gick tillslut ut som segrare i derbyt.

I videon ovan kan du se stöket vid Stockholmsderbyt mellan Hammarby och Djurgården och får en tidslinje över vad som hände.

Hammarby, supporter, supportrar på plats efter det avbrutna derbyt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bajensupportrar tog sig dagen efter till Tele2 Arena för att följa matchen utanför arenan och fira lagets vinst – men missnöjet kring att derbyt avbrutits var fortfarande stort: ”Jävligt förbannad”. Foto: Lisa Liljefors/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Avbrutet derby mellan Hammarby och Djurgården

Mer i ämnet