Massi Fritz säger att det i målet finns stödbevisning som räcker för en fällande dom mot de fem tilltalade, som enligt henne, far med osanning och lämnar motstridiga uppgifter.
– Domen är en skam för vårt rättssystem. Jag tycker inte att någon förövare som lämnar motstridiga uppgifter och far med osanning i rättssalen ska kunna komma undan på det här sättet med en frikännande dom, säger hon till SVT Nyheter.
Massi Fritz menar att tingsrätten har ”kört sig fast på kvinnans trovärdighet och tillförlitlighet”.
– Man glömmer att det här inte är enkelt för min klient. Hon lever i ett utanförskap med en stor problematik som före detta missbrukare. Hon har inte förtroende för rättsväsendet. Hon har inte vågat berätta allt. Hon har också haft stora svårigheter, förstås, att komma ihåg alla detaljer.
Massi Fritz tycker kvinnan ändå med säkerhet har kunnat peka ut vad de tilltalade har begått för övergrepp mot henne.
”Väldigt besviken”
Kvinnan ska vara ”väldigt besviken” över den friande domen och ”känner sig rättslös”.
Kvinnan menar också att domaren avbröt henne många gånger och att hon inte fick tala till punkt, till skillnad från de tilltalade, säger Elisabeth Massi Fritz.
– Vi kommer inte att ge upp. Vi kommer definitivt att överklaga och hoppas få tre juristdomare och två nämndemän som förstår problematiken men som också kan värdera den bevisning som finns.
När tingsrätten på tisdagen meddelade domen riktade man samtidigt hård kritik mot utredningen. Polisens utredning av fallet drog ut på tiden på grund av resursbrist – först tio månader efter händelsen greps de fem personerna.
”Man borde ha åkt direkt”
Även Robin Grönvall, försvarsadvokat för en av de tidigare misstänkta, ser en utredning med stora brister.
– Man borde ha åkt till Fittja direkt och dokumentrat brottsplatsen, säger han.
Grönvall anser också att utredningen alltför ensidigt gått på kvinnans uppgifter och anser att domen var den enda rimliga utgången.