Mamma united intervjuad

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Mammor är oroade, säger Anja Nordenfelt, grundare av den ideella föreningen Mamma united. Foto: Kovan Alshawish/SVT

Ökad oro bland föräldrar efter dödskjutningen i Akalla – Mamma united vill se mer stöd

Uppdaterad
Publicerad

Anja Nordenfelt på föreningen Mamma united ser ett ökat behov av stöd till mammor med barn som riskerar eller hamnat i gängkriminalitet. Flera hon möter vet inte vart de ska vända sig eller har lågt förtroende för de samhällsaktörer som de bör vända sig till.

– Vi möter mammor varje vecka som är rädda att ta stöd från dessa jätteviktiga funktioner som finns, säger Anja Nordenfelt.

Det var i tisdags som en mamma blev ihjälskjuten i Akalla. Mamman hade en son som var en känd gängkriminell. Bland annat Järva stadsförvaltning ser en ökad oro bland föräldrar efter skjutningar som den i Akalla. En oro som även Anja Nordenfelt kan bekräfta.

– 100 procent av alla mammor vi träffar i Mamma united är oroade över att deras barn på ett eller annat sätt ska dras in i kriminella miljöer, säger Anja Nordenfelt.

Hör Anja Nordenfelt i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från SVT:s redaktion i Järva

Mer i ämnet