Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anaam Oweini har bott i Skogås i många år och känner inte igen den senaste tidens våldsutveckling. Hör hennes tankar om att en så ung person mist sitt liv i klippet. Foto: Sanna Lüning/SVT

Dödsskjutningen chockar boende: ”Upprörande”

Uppdaterad
Publicerad

En tonårspojke avled av sina skador efter skottlossning i Skogås centrum på lördagskvällen. Offrets unga ålder och att skjutningen skedde så centralt är något som chockar boende i området.

– Ett sådant barn ska vara på lekplatsen eller hitta på något som är roligt, man har livet framför sig, säger Anaam Oweini som bor i området.

Skolan och fritidsgården kommer hålla öppet med anledning av skottlossningen.

– Alla vi som jobbar med det här är helt bestörta, men vi är fast beslutna att vi har en väldigt viktig roll för att bryta utvecklingen, säger Johan Skofteröd, utbildningsdirektör i Huddinge kommun.

Våldsvågen i Stockholm

Skottlossningen inträffade ett stenkast från Mariakyrkan som kommer att hålla öppet längre under dagen för boende som vill tända ljus eller prata med en präst.

– Det är jättesorgligt just att det är en så ung person. Jag vet inte om det är någon som jag träffat på tidigare, det är ju i våra konfirmanders ålder, säger Sara Johansson, präst i Mariakyrkan.

Man i blå rock. han heter Johan Skofteröd  och är utbildningsdirektör

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johan Skofteröd, utbildningsdirektör Foto: SVT

Här berättar utbildningsdirektör, Johan Skofteröd om vad kommunen satt in för åtgärder och hur han ser på händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet