Händelsen där den stulna husbilen körs genom bommarna fångades av en övervakningskamera på marinaområdet. Hamnteknikern Nicholaij Warvsten berättar att han hörde av sig till polisen direkt på morgonen efter händelsen, men polisen svarade att de inte skulle åka ut.
– Polisen brydde sig inte om att komma hit, utan säger bara att man får hoppas att den stulna bilen dyker upp igen, säger Nicholaij Warvsten.
Polisen dröjde ett dygn: ”svårt med hållbar bevisning”
Först ett dygn senare var polisen på plats för att kopiera övervakningsfilmen.
– Jag tycker inte att det ska ta ett dygn innan de kommer och hämtar bevisning. Alla bevis förstörs ju, bland annat fingeravtryck. Det tar för lång tid, det finns inga resurser till att ta hand om sådant här. Vad mer vill de ha? Visitkort av tjuven eller?
Förundersökningsledaren Tobias Duse på LPO Botkyrka säger att det är tråkigt när folk blir besvikna, men att lokalpoliserna inte rår över hur anmälningar prioriteras.
– Själva prioriteringen av resurser görs hos regionledningscentralen, det är något som vi poliser på lokalpolisområdet inte kan råda över. Nu har vi ärendet hos oss men det blir väldigt svårt att söka efter fingeravtryck som ger en hållbar bevisning, säger Tobias Duse.
En dyr historia
På Slagsta marina förvaras drygt 300 husbilar och 800 båtar. Nu repareras grindarna och de två rammade bommarna.
– Det är tråkigt. Ett bomskåp kostar mellan 70.000 och 80.000 kronor plus installation, säger Nicholaij Warvsten.