• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

En granne till dödsskjutningen Upplands-Bro vid  minnesplatsen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arto bor granne med mordplatsen i Upplands-Bro. Han hörde flera smällar och sprang till platsen där han hittade den skottskadad mannen. Hör i videon hur han och flera andra försökte hjälpa till. Foto: Kovan Alshawish/SVT

Han försökte hjälpa efter dödliga skotten i Upplands-Bro: ”Ville rädda liv”

Uppdaterad
Publicerad

I tisdags kväll sköts en man i 35-årsåldern i Upplands-Bro. Han avled senare av sina skador. Arto, som bor nära platsen, var en av de första på plats.

– Jag ville bara rädda liv, säger Arto.

På mordplatsen har grannar lämnat blommor för att hedra minnet av den avlidne mannen. Sorgen bland grannarna är påtaglig, när SVT möter dem under torsdagen.

De beskriver området som lugnt, bebott främst av barnfamiljer. Flera säger att skjutningen kom som en chock.

Kan röra sig om felskjutning

Den mördade mannen ska vara i 35-årsåldern och enligt uppgifter till SVT inte haft någon koppling till gängkriminalitet och har inga tidigare domar på sig. Enligt uppgifter till TV4 är en av polisens teorier att det kan röra sig om en felskjutning.

– Den här är jättetragisk, säger Arto, som bor granne med platsen.

Han hörde skotten från sin balkong och sprang ut. Tillsammans med andra närboende och vittnen försökte de rädda livet på mannen.

Hör Arto berätta om händelsen i videon.

Än är ingen gripen för dödsskjutningen och på bostäderna runt mordplatsen har polisen satt upp lappar där de efterlyser vittnen som kan hjälpa utredningen.

Andra skjutningen samma dag

Tidigare under tisdagskvällen skedde en skjutning i Jordbro där en man i 30-årsåldern skadades. Än går det inte att säga om skjutningarna har någon koppling till varandra, enligt polisen.

– Det är någonting som vi tittar på. Det har ju skett i nära anslutning till varandra i tid och det är inte helt osannolikt att de kan hänga ihop, men det är något som vi måste titta mera på, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson.

Skjutningen i Jordbro kopplas till det pågående gängkriget i Stockholm, enligt SVT:s källor.

En man har gripits och anhållits för skjutningen i Jordbro. Han är skäligen misstänkt för mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.