Stockholmselever lär av polis och fältare

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Genom träffar vill polisen i Stockholm få mer kontakt med unga och hindra dem från att hamna i kriminalitet. Se mötet mellan poliserna och sjundeklassarna i klippet. Foto: Per Nilsson/SVT

Här rollspelar Stockholmseleverna – tipsas om hur de ska svara gängen

Uppdaterad
Publicerad

Sjundeklassare på Hammarbyskolan Södra får prova polisens utrustning, rollspelar hur man kan svara gängen och testa hur det känns att sitta i polisbilen. Så kan polisens förebyggande arbete också se ut.

– Om man känner en polis kanske man vågar gå fram och prata ifall man blir utsatt för någonting, säger Danny som är polis till Lilla Aktuellt.

Träffen vid Flatenbadet är ett sätt för polisen att få kontakt med de unga och att hindra dem från att hamna i kriminalitet.

Förutom områdespoliser har eleverna fått lära känna personal från fritidsgården och några av områdets fältassistenter. Det är vuxna de kan gå till om de mår dåligt.

– Jag har lärt mig att fältassistenter finns överallt och att man kan ringa till dem, säger Adina Hall, 12 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.