Två personer i mörk arbetsklädsel, står utomhus bland gröna växter. Ena personen håller i ett skjutvapen, och båda bär munskydd och handskar. Scenen utspelar sig i mörker, vilket ger en spännande och allvarlig atmosfär.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På tisdagskvällen inledde polisen en stor insats vid Israels ambassad i Stockholm. En smäll ska ha hörs under kvällen och senare kunde polis säkra ett skjutvapen i närheten av ambassaden. Foto: Blåljusbilder

Insats vid Israels ambassad – smäll ska ha hörts

Uppdaterad
Publicerad

Polis är på plats vid israeliska ambassaden i Stockholm för att kontrollera uppgifter. Ett område intill ambassaden är avspärrat.

– Man har hört en smäll i området, jag kan inte säga exakt var. Men vi är där och kontrollerar och bedriver utredningsarbete, säger Nadya Norton vid polisen.

Polisen har bland annat hundpatrull och tekniker på plats men vill inte säga vad som utreds.

– Det jag kan säga är att ingen har hittats skadad än så länge, säger Nadya Norton.

Ett område intill ambassaden är avspärrat och polisen pratar nu med eventuella vittnen och inventerar kameror i området. Enligt polisen har fynd gjorts som tyder på att Israels ambassad träffats av skott.

En förundersökning om grovt vapenbrott har inletts och ingen är i nuläget gripen, skriver polisen på sin hemsida. Utredningsarbetet kommer fortsätta under natten.

Höjd säkerhet och stängd ambassad tidigare

Säkerheten vid ambassaden har höjts flera gånger under året, bland annat efter en misstänkt skottlossning i närheten och efter att ett farligt föremål hittats.

Dessutom har polisen vid två tillfällen kunnat stoppa taxibilar med beväpnade tonåringar på väg mot ambassaden, i det ena fallet har en 15-åring dömts.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.