• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergvik i Söderhamns kommun, Gävleborgs län. Det brinner kraftigt i ett radhus. Räddningsledaren uppmanar människor och trafik i området att hålla sig borta. Information om händelsen kan fås på restaurangen vid Bergviks IP. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Marcus Svinhufvud (M), kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marcus Svinhufvud (M) menar att avhopparna har skadat partiföreningen i Nynäshamn. Foto: Omar Daham/SVT

M-toppen slår ifrån sig efter avhoppen i Nynäshamn: ”Skadar partiet”

Publicerad

Totalt fem moderater i Nynäshamn har lämnat sina uppdrag på grund av ”ledarstilen” hos kommunstyrelsens ordförande Marcus Svinhufvud.

Själv menar han att avhopparna bedrivit sin egen politik vid sidan av partiet.

I det senaste kommunfullmäktige i Nynäshamn offentliggjordes hela fyra avhopp från samhällsbyggnadsnämnden. Det var den nämndens samtliga moderatpolitiker. Tidigare under våren har även en femte moderat avsagt sig sina uppdrag.

Avhopparna är fortfarande kvar i partiet. Efter kommunfullmäktigemötet har platserna i samhällsbyggnadsnämnden tillsatts av ersättare.

Ta del av avhopparnas kritik i videon nedan:

Thomas Wanzelius (M) är en av fyra avhoppare från samhällsbyggnadsnämnden i Nynäshamn

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Thomas Wanzelius (M) var en av fyra samtliga moderater i samhällsbyggnadsnämnden som hoppade av sina uppdrag. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från redaktionen i Flemingsberg

Mer i ämnet