En närbild av en grön gräsmatta framför en byggnad med en rosa dörr. Till vänster om dörren syns en liten buske. Bakgrunden består av en del av en asfaltväg och en staket.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det misstänkta föremålet upptäcktes utanför en port tidigt på morgonen. Foto: Blåljusbilder

Misstänkt farligt föremål utanför port i Tumba

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt farligt föremål har påträffats utanför en port till ett flerfamiljshus i Tumba. Polisen har spärrat av platsen och kallat dit det nationella bombskyddet.

Polisen uppger att ett område runt porten är avspärrat av säkerhetsskäl och att man nu inväntar det nationella bombskyddet som ska undersöka föremålet.

Det var klockan kvart i sex på morgonen som en person ska ha sett ett föremål utanför porten.

– Det var en person som såg det här föremålet och föredömligt har ringt till polisen. Föremålet kan inte helt kan avfärdas som ofarligt och därför fryser vi läget och inväntar nationella bombskyddet. Det kommer ta några timmar, säger polisens presstalesperson Per Fahlström.

Vad händer med boende i det avspärrade området?

– Jag har inte riktigt svar på det men huset har flera våningar och är väldigt avlångt och då brukar det vara så att man kan gå ut på annat sätt.

Enligt uppgifter till SVT får de som bor innanför avspärrningarna inte röra sig in och ut i nuläget.

Texten uppdateras.

Polisen har upprättat stora avspärrningar runt ett bostadsområde i Tumba söder om Stockholm. Foto: Blåljusbilder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.