• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Sven Aarflot, Ulf Westerberg och Monica Petterson visar var bostäderna ska byggas

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör företagarföreningen om de nya bostäderna som ska byggas på Möja. Foto: Jonatan Bökman/SVT

Storsatsning på bostäder i skärgården – ska locka unga och familjer

Uppdaterad
Publicerad

Efter påtryckningar från Möjaskärgårdens Företagarförening ska 40-60 nya bostäder byggas på ön. Projektet syftar till att möta bostadsbristen och locka unga familjer.

Möjaskärgårdens Företagarförening har länge arbetat för att det ska byggas nya bostäder på kommunal mark. Nu har det beslutats att det ska byggas 40-60 nya bostäder på ön, en kombination av hyres- och bostadsrätter. De första bostäderna planeras stå klara 2026.

Vill inspirera andra skärgårdsområden

Projektet, som startade med en omfattande enkätundersökning, syftar till att möta det akuta behovet av nya bostäder och locka barnfamiljer och unga par till Möja.

Nyheter från SVT Nyheter Stockholms skärgårdskorre

– Vi saknar arbetskraft och behöver arbetsföra människor, säger Ulf Westerberg, projektets närmaste granne och tidigare ordförande för Siko, Skärgårdens intresseföreningars kontaktorganisation.

Företagarföreningen hoppas att projektet på Möja kan inspirera andra skärgårdsområden att följa efter och hjälpa till att lösa bostadsbristen i skärgården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från SVT Nyheter Stockholms skärgårdskorre

Mer i ämnet