Charlotta Brask, hållbarhetschef i Region Stockholm, förklarar vilka åtgärder som vidtagits för att komma tillrätta med problemet med migrantarbete och rekryteringsavgifter i det nya avtalet om operationshandskar. Foto: SVT/Sandra Kjellström

Nytt avtal om operationshandskar ska motverka olagliga rekryteringsavgifter

Uppdaterad
Publicerad

Korruptionsmisstanken mot en av underleverantörerna av operationshandskar har lett till att Region Stockholm nu sätter extra fokus på transparens i det nya avtalet om operationshandskar som gäller från och med den 1 april.

Hartmann-ScandiCare är inte en av leverantörerna i det nya avtalet med Region Stockholm, men fortsätter att leverera till de andra tio regionerna i Sverige.

Enligt Hartmanns talesperson Philipp Hellmich lämnade företaget inte anbud i den nya upphandlingen i Region Stockholm på grund av att de tekniska kraven inte matchade bolagets produktportfolio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granskning av vårdhandskar

Mer i ämnet