En detonation har inträffat vid ett hus i Dalen i södra Stockholm natten mot tisdagen. Foto: Tommy Bergman/SVT

Port sprängd i Dalen i södra Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En detonation har inträffat vid ett flerbostadshus i Dalen i Gamla Enskede i södra Stockholm natten mot tisdagen. En port har fått begränsade skador, men ingen person har skadats.

Larmet om detonationen kom in vid fyratiden på tisdagsmorgonen, efter att boende i området hört smällar.

– På platsen är det en port som har fått skador. Vi vet att det är något som exploderat, men vi vet inte varför, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen.

Ingen person ska ha skadats i explosionen.

– Det är en ganska begränsad materiell skada. Det finns ingen rasrisk, säger Daniel Wikdahl.

Eftersom polisens tekniker jobbat på platsen blev området kring porten där explosionen skett avspärrat. Det gjorde att en förskola på gården utanför inte kunde öppna, enligt förskolepersonal som stod utanför avspärrningarna.

Polisen utreder explosionen som allmänfarlig ödeläggelse. Det finns i nuläget ingen misstänkt person.

I slutet av 2022 skedde en explosion i samma trappuppgång. Tidigare har en ledande svensk gängkriminell man i 25-årsåldern varit skriven på adressen. Han är sedan tidigare i år gripen i Grekland men hans familj är fortfarande skriven på adressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.