• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

De senaste tolv månaderna har priserna på bostadsrätter i Uppsala län minskat med cirka sju procent. Foto: TT

Bostadspriserna fortsätter sjunka i Uppsala län

Uppdaterad
Publicerad

I Uppsala län har bostadspriserna sjunkit med 3,9 procent under de senaste tre månaderna. Det visar ny statistik från Svensk mäklarstatistik.

– Den stora nedgången var i höstas, jag tror att vi landat på en platå nu, säger Per-Arne Sandegren, analyschef Svensk mäklarstatistik.

Det senaste kvartalet har priserna på bostäder sjunkit i hela Uppsala län, vilket kan jämföras med till exempel Stockholm där det inte har varit varken någon ökning eller minskning.

Men Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk mäklarstatistik tror att nedgången är på väg att plana ut.

– Det är egentligen inte så stora skillnader. Tre månaders statistiken säger oss inte lika mycket som tolvmånaders statistiken. Och tittar vi på den ser vi att det håller på att plana ut nu, säger Per-Arne Sandegren.

Statistiken för de senaste tolv månaderna visar på en nedgång på 7,3 procent i Uppsala län.

Uppsala följer Stockholms bomarknad

Uppsalas bostadsmarknad följer ofta det som sker i Stockholm. Även om siffrorna skiljer sig en del under just det senaste kvartalet.

– Malmö och Göteborg har rört sig annorlunda jämfört med Stockholm och Uppsala. Så man ser tydligt att Uppsala följer det som sker i Stockholm, men med viss fördröjning. Sedan har vi även lokala skillnader. Som till exempel att många studenter köper ettor i Uppsala under juli och augusti, säger Per-Arne Sandegren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.