Människor står i tåget och tittar mot dörrarna som öppnas för evakuering. Skyltar syns i bakgrunden som visar hållplatsinformation. Tåget har en modern inredning med ljusa färger och speglande ytor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Här evakueras tåget. Foto: Christian Lindström

Christian efter misstänkta tågsabotaget: ”Hann inte tänka så mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Ett SL-tåg på väg till Uppsala fick evakueras under torsdagskvällen efter att ha kört på ett betongföremål.

– Jag hörde någon annan som var orolig för att tåget skulle spåra ur men själv hann jag inte tänka så mycket, säger Christian Lindström.

Journaliststudenten Christian Lindström var på väg hem till Uppsala från Stockholm med SL-pendeln på torsdagskvällen när det smällde till i tåget. Krocken orsakade skador på tåget.

– Det hördes väldigt tydligt att vi körde på något, så brukar det inte låta. Det lät som att det var något som for upp.

Fick evakueras till annat tåg

Han berättar att tåget fortsatte köra fram till Knivsta där tåget stannade en stund innan det rullade vidare långsamt. Men mitt ute i skogen blev det sedan totalt stopp, enligt Christian Lindström.

– Där stod vi i cirka 2,5 timme. Sedan evakuerade vi via förarhytten över till ett annat tåg. Det var säkert knepigt för dem som är äldre.

”Det handlar om ett sabotage”

Enligt trafikförvaltningen i Region Stockholm ska tåget ha kört på ett betongföremål och det ska handla om ett sabotage.

– Någon har medvetet placerat ett betongföremål på spåret. Vi klassar ärendet som sabotage och därför har även polisen kopplats in, säger Karolina Wichman, kommunikatör på trafikförvaltningen vid Region Stockholm på torsdagskvällen.

Polisen utreder händelsen som misstänkt sabotage och en förundersökning är inledd. Det finns ingen misstänkt i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.