En person står i ett rum och håller upp en mobiltelefon som visar en bild på skärmen. Rummet har en enkel inredning med en radiator synlig i bakgrunden. Personen bär en svart tröja med en ljusare undertröja.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag vill inte bo på det här sättet”. På grund av översvämningarna har Kerstin Söderberg fått en rörig situation i källaren. Foto: Antonios Antoniadis/SVT

Bajsöversvämning i Kerstins källare: ”Vill inte ha det såhär”

Publicerad

Avloppsvatten, bajs och toapapper. I 30 år har Kerstin Söderberg i Gimo haft problem med översvämningar i sin villa. Den senaste skedde i januari och nu kräver hon ett slut på bekymret.

– Någonting måste ske, säger Kerstin Söderberg.

Kerstin Söderberg bor i en villa i Gimo. Redan på 1990-talet började brunnarna i hennes källare svämma över. Sedan dess har problemen fortsatt och skapat bekymmer för henne.

– Jag har fått mögel och hål i taket. Dessutom är det väldigt hög fuktighet och jag har fått slänga många saker som gått sönder på grund av vattnet. Det är inte värdigt att leva såhär, säger Kerstin.

”Dragit ut på tiden”

Ansvariga för rören utanför villan är det kommunala bolaget Gästrike Vatten. Bolaget är välbekant med ärendet och lovar ett slut på översvämningarna.

– Åtgärderna har dragit ut på tiden, men det beror på att vi vill göra en förbättring för hela området och inte bara den aktuella fastigheten. Nu är vi där och arbetar med rören, säger Eric Lindblom, enhetschef Gästrike Vatten.

I klippet: Följ med till Kerstins källare och se bilder från översvämningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.