Flogsta vårdcentral är inte frisk. Foto: SVT

Klart för flytt av Flogsta vårdcentral

Publicerad

När Flogsta vårdcentral tillfälligt ska utrymmas kommer verksamheten spridas ut på tre andra vårdcentraler. Patienter behöver inte lista om sig under tiden.

Flogsta vårdcentral har i flera år haft problem med inomhusmiljön, med bland annat fukt och mögel. Det har bland annat lett till att flera i personalen har blivit sjukskrivna och en del har sagt upp sig.

Ett tag var det tänkt att vårdcentralens verksamhet skulle flyttas till Gottsunda innan sommaren, men det beslutet revs upp. Nu har man istället bestämt att verksamheten ska spridas ut på tre olika vårdcentraler: Stenhagen, Samariterhemmet och Kungsgärdet.

uppsala

– Patienterna behöver inte lista om sig, utan man är fortsatt listad vid Flogsta vårdcentral, även om vården bedrivs i en annan lokal tillfälligtvis, säger Tord Jansson i ett pressmeddelande från Region Uppsala.

Flyttar senast i september

Flytten ska ske senast den 30 september. Tills vidare bedrivs verksamheten för de 13 000 patienterna som vanligt i Flogsta.

– Några patienter tror att vi redan har flyttat, men så är det inte. Det enda undantaget är ungdomsmottagningen, som är stängd över sommaren. Där hänvisar vi till Ungdomsmottagningen City och ungdomsmottagningen i Gottsunda, säger Tord Jansson.

Hur länge evakueringen kommer att pågå är ännu oklart, men gissningsvis minst ett år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

uppsala

Mer i ämnet