Blåljus vid bergtäkt

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man klämdes fast efter att ha fått schaktmassor över sig vid en bergtäkt väster om Uppsala. Foto: Antonios Antoniadis

Fastklämd man räddad – efter två timmar lång insats

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern ramlade ned och klämdes fast under schaktmassor vid en bergtäkt väster om Uppsala. Efter en drygt två timmar lång insats fick räddningstjänsten loss honom.

– Hade grus upp till halsen, säger räddningsledaren som var på platsen.

Det var strax efter klockan 09 på onsdagsförmiddagen som räddningstjänsten larmades till en bergtäkt väster om Uppsala.

– Det är en man som ramlat ned, fått schaktmassor över sig och som nu sitter fast ordentligt, säger Roger Sverndal, ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

räddningsledare framför bergtäkt

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”En sån här dag blir man ju nedkyld när stressen börjar släppa” – räddningsledaren Bengt Eriksson om räddningsinsatsen. Foto: Antonios Antoniadis/SVT

Två timmar lång insats

Räddningstjänsten var på plats med sju enheter och lyckades säkra mannen så att han inte skulle ramla ned ytterligare. Efter en drygt två timmar lång insats lyckades man få loss mannen.

– Man har fått loss personen och har lastat honom med ambulans. skadeläget är fortfarande oklart, säger Lisen Sessler, ledningsoperatör.

SVT har pratat med platschefen för företaget som driver bergtäkten som berättar att han är på väg till platsen för att kontrollera händelsen.

Även polisen har varit på plats. De har skrivit en anmälan om arbetsplatsolycka och vållande till kroppsskada.

I klippet: Se bilder från räddningsinsatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.