Kör som sjunger

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Häng med när kören Canorus repeterar i videon – och hör hur besparingarna kan slå mot medlemmarna. Foto: Måns Antman Debels

Uppsalakören hotad – förbundschefen: ”Skär i hjärtat”

Uppdaterad
Publicerad

Föreningslivet hotas när regeringen stramar åt budgeten till folkbildningen. Nu meddelar Studieförbundet Kulturens bildningsverksamhet att det lägger ner. Körgruppen Canorus i Uppsala förlorar därmed sitt ekonomiska stöd.

I Uppsala län finns ett 20-tal organisationer och evenemang som samarbetar med Kulturens bildningsverksamhet som nu förlorar lokaler och ekonomiskt stöd.

– Vi är ett ungt studieförbund och det skär i hjärtat att vi behöver avveckla nu, säger Maria Rydén, förbundschef på Kulturens bildningsverksamhet.

”Får se vad det blir för konsekvenser”

En av de föreningar som påverkas Canorus i Uppsala. Där samlas personer i alla åldrar varje onsdag för att sjunga i kör. Utan ekonomiskt stöd från Studieförbunden kan medlemsavgifterna behöva höjas.

– Vi har ju medlemmar med olika ekonomiska förutsättningar, så vi får se vad det blir för konsekvenser, säger Katarina Reineck, körledare i Canorus.

Hör Uppsalakören sjunga i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.