Hammaröbon Glenn Ström är med och köper Mackmyra whisky. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Hammaröbo med och köper Mackmyra whisky

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska whiskytillverkaren Mackmyra whisky, som nyligen försattes i konkurs, köps av gamle huvudägaren Lennart Hero tillsammans med investmentbolaget No 1 Capital AB vars huvudman är Hammaröbon Glenn Ström.

– Det känns bra. Nu har vi städat ut skiten och kan förhoppningsvis göra något bra av det här, säger Lennart Hero till SVT Gävleborg.

Bakom investmentbolaget står Hammaröbon Glenn Ström.

Mackmyra whiskys konkurs

– Jag har fått många samtal från anställda som nu är oroliga för sina tjänster, säger Glenn Ström till SVT Värmland, som inte vill uttala sig mer i dagsläget.

Enligt Ström har hans investmentbolag även nyligen köpt upp konkursdrabbade Swedish Tonic, som under pandemin tillverkade handsprit med tillsammans med Mackmyra.

Att No 1 Capital AB nu blev aktuell för köpet av Mackmyras konkursbo förklarar Hero:

– De har tittat på Mackmyra tidigare. Men insåg då att ekonomin inte var den bästa och drog sig då ur. Nu när konkursen kom så tog jag ny kontakt med dem och vi kunde komma överens, säger Lennart Hero.

Prislappen för konkursboet hos konkursförvaltaren blev 100 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mackmyra whiskys konkurs

Mer i ämnet