Jenny Boquist är idag vice ordförande i kommunstyrelsen, Foto: Privat

Jenny Boquist blir Socialdemokraternas toppnamn i Arvika

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraten Jenny Boquist (S) blir partiets toppkandidat i kommunvalet i Arvika 2026. Vinner partiet valet blir hon då också kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Arvika.

– Det känns bra och pirrig. Jag är otroligt tacksam för förtroendet jag har fått av partiet, säger hon.

På en presskonferens idag presenterade Socialdemokraterna i Arvika förslaget på vem som ska ersätta nuvarande toppnamnet Peter Söderström, som idag är kommunalråd.

Han lämnar sina kommunpolitiska uppdrag efter den här mandatperioden. I kommande val kandiderar Peter Söderström istället till riksdagen. Han väntas bli nominerad av fackförbundet Byggnads.

”Ser positivt på utveckling”

Och möjligheten att framöver ha chansen att bli kommunalråd ser Jenny Boquist, som idag är vice ordförande i kommunstyrelsen, positivt på.

– Det är en balansgång mellan att utveckla och bevara. Men generellt ser jag positivt på utveckling och är mån om att vi som kommun ska hänga med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.