Tre personer intervjuas ute, där den första personen bär en grön keps och en brun polo, den andra personen är klädd i en beige jacka, och den tredje har på sig en mörk väst. Alla håller mikrofoner med SVT-logotypen. Bakgrunden visar en byggnad och träd med höstlöv.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se vad några Karlstadsbor tycker om avgifterna i klippet. Foto: SVT

Karlstadsbor om parkeringsavgifterna: ”Skitdum idé”

Publicerad

Det har framförts ett förslag om att avgiftsbelägga gatuparkeringar i områden runt omkring Karlstad centrum. Ett område som i så fall skulle påverkas är Herrhagen.

– Jag tycker att det är en skitdum idé om jag ska vara helt ärlig, säger studenten Frithjof Solterbeck.

Hör vad flera Karlstadsbor tycker i klippet ovan.

I tisdags tog kommunstyrelsen ett beslut om att man vill börja avgiftsbelägga vissa gatuparkeringar som idag är avgiftsfria. För att beslutet ska vinna laga kraft behöver även kommunfullmäktige rösta igenom det i november.

Avgiften kommer i så fall att börja gälla i början av nästa år, på bland annat Herrhagen. Ett område där många idag parkerar sin bil när de arbetar i Karlstad centrum.

Detta är ett beslut som upprör invånarna, som nu inte vet vart de ska parkera för att undvika avgifter.

Några boenden i området ser dock positivt på beslutet och säger till SVT att beslutet kan leda till att färre parkerar i området, vilket skulle göra det lättare att hitta parkering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.