• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Trollhättan i Trollhättans kommun, Västra Götalands län. Det brinner just nu kraftigt i ett industriområde på Stallbackavägen. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst.

Läraren Moa Rosenberg sitter i ett bibliotek

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ämneslärarna i Kristinehamn berättar om den populära utbildningen i världsskrivande och varför de tror att fler är intresserade av att skriva böcker – på bilden Moa Rosenberg. Foto: Maja Yngve/SVT

Stort intresse för att skriva fiktion på populär utbildning i Kristinehamn

Publicerad

På Kristinehamns folkhögskola märks ett ökande intresse för skönlitterärt skrivande och att skapa fiktiva världar. Distansutbildningen ”världsskrivande” har haft så stort söktryck att det nu har skapats en fortsättningskurs.

Grundkursen i världsskrivande går nu för fjärde gången och fortsättningskursen körde igång för första gången vid höstterminsstarten.

– Vi fokuserar på science fiction, fantasy och skräck så det gör nog att alla med de här nördiga intressena vågar söka sig hit, säger ämnesläraren Julia Olsson Grunnan.

Drar bred målgrupp

Utbildningen lockar människor från norr till söder, i alla åldrar.

– Vi har allt mellan 18-åringar som precis har tagit studenten till 76-åriga pensionärer, både kvinnor och män och människor från olika yrkesgrupper, så det finns ingen typ på våra kurser, berättar ämnesläraren Moa Rosenberg.

Hör mer om det stora intresset för bokskrivande i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.