Propalestinskt demonstration i Borås

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi fick kasta oss åt alla sidor” – hör Kaled Ahmad berätta mer om förra helgens kaos. Foto: Laura Vandelin/SVT

Efter förra helgens tumult – ny demonstration i Borås

Uppdaterad
Publicerad

En vecka efter att en bil ska ha kört in i ett propalestinskt demonstrationståg har Kaled Ahmad – som hamnade mitt i kaoset – återvänt till demonstrationsplatsen i Borås.

– Det är alltid lika viktigt att demonstrera, säger han.

Kaled Ahmad gick med sin 7-åriga dotter i demonstrationståget i centrala Borås när en bil ska ha kört in bland de demonstrerande vuxna och barn.

– Väldigt plötsligt gasade han, enligt Kaled Ahmad.

Bilföraren nekar till att han medvetet ska ha kört in i demonstrationståget. Han har å sin sida anmält demonstranterna för misshandel och skadegörelse och bland annat uppgett att han har blivit slagen i ansiktet.

Ny demonstration

En vecka efter händelsen hölls en ny propalestinsk demonstration, där några hundra barn och vuxna samlats en bit från platsen där det hände.

Flera polisbilar och uniformerade poliser fanns på plats i staden under lördagen. Demonstrationen hade flyttats till Stora torget av säkerhetsskäl.

– För att säkra upp den oro som finns vill vi finnas på plats och tillsammans med arrangör tillse att det blir en bra demonstration där man kan få nyttja sina demokratiska fri- och rättigheter, sa Peter Sörstedt, polisområdeschef för Älvsborg, tidigare till SVT.

Polisutredningen pågår och förhör har hållits efter förre veckas demonstrationen. Bilisten utreds för vårdslöshet i trafik.

SVT har sökt bilföraren för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.