Efter omröstning: Här är Frölundas nya logga

Uppdaterad
Publicerad

Efter fiaskot med loggan som presenterades i februari tog Frölunda HC det säkra före det osäkra och lät medlemmarna själva rösta fram ett nytt klubbmärke. På onsdagkvällen röstades en ny logga fram – alternativ två vann med tre rösters marginal.

På onsdagen var det dags för ett nytt försök – vid ett medlemsmöte på ett hotell i Göteborg röstades Frölundas nya klubbmärke fram. Den här gången hade man dock inkluderat fansen i processen och tagit fram tre alternativ som medlemmarna i klubben enats om på förhand.

De tre alternativen hade valts ut bland drygt 800 förslag och på onsdagen tillkännagavs alltså den slutliga vinnaren.  Med 71 röster vann förslag nummer två. Förslag nummer ett fick 68 röster.

Samma symbol sedan 1995

Sedan 1995 har Frölunda haft sin nuvarande symbol. Hösten 2020 gick de ut med att logotypen skulle bytas ut. Men när den nya loggan presenterades vid en presskonferens under pompa och ståt i februari blev mottagande inte det förväntade.

Anklagades för plagiat

Istället för att jubla rasade fansen. Kritik riktades bland annat mot att den var för lik andra varumärkens loggor och en del drog till och med paralleller till nazityskland i formspårket. Loggan drogs snabbt tillbaka och man utlovade en medlemsomröstning.

Så här såg förslagen ut som medlemmarna kunde rösta på. Förslag två vann och kommer att ersätta nuvarande klubbmärke för Frölunda HC. Foto: FHC

Se hur det såg ut när Frölunda i februari presenterade det som skulle bli ett nytt klubbmärke – men som fick skrotas efter massiv kritik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.