Efter kritik från fansen valde Frölunda att föreningens nya logga skulle röstas fram av medlemmarna. Nu har de tre förslagen som man kan rösta på presenterats. Foto: Frölunda

Efter kritikstormen: Här är förslagen till Frölundas nya logga

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Frölunda HC:s nya tänkte klubbmärke mötts av stark kritik från fansen beslutades det på ett extrainsatt klubbmöte i februari att föreningens nya klubbmärke ska röstas fram av föreningens medlemmar. På torsdagkvällen presenterades de tre förslag som medlemmarna kan rösta mellan.

Veckan efter påsk sätts ett extrainsatt medlemsmöte in med en enda punkt. Då kommer föreningens medlemmar att få rösta fram Frölunda HC:s nya klubbmärke.

Medlemmarna har sedan tidigare enats om ett startfält på tre klubbmärken. Ett var sedan tidigare givet medan de två andra togs fram, bland drygt 800 förslag, av Frölundas organisation.

Drog tillbaka logotypen

Redan på en presskonferens i februari skulle hockeyföreningens nya klubbmärke presenteras. Men den nya loggan möttes av både besvikelse och kritik från fansen. Bland annat anklagades loggan för att vara plagierad och liknades vid en svastika. Dagen efter valde därför organisationen att dra tillbaka den nya loggan.

Efter kritikstormen lovade Frölunda fansen om mer delaktighet i framtagandet av ny logga

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.