Två av de fyra vargarna som sköts vid Ripelångenreviret kom från ett annat revir. Foto: TT/Länsstyrelsen Västra Götalands besiktningsmän

Fel vargar sköts vid Ripelångenreviret – jakten återupptas

Uppdaterad
Publicerad

Efter DNA-test vet nu länsstyrelsen vilka fyra vargar som sköts efter licensjakten i Västra Götaland. Två av dem kom från ett revir utanför Ripelångenreviret – därför återupptas nu jakten på ytterligare två vargar.

Det var efter DNA-analyser på de fyra vargar som sköts under tisdagen förra veckan som man kunde konstatera att endast två av dem tillhörde Ripelångenreviret. Ett vargrevir som ligger mellan Herrljunga och Falköping.

De två vargarna som tillhörde reviret var unga medan de två som inte gjorde det var vuxna djur. De vuxna vargarna visade sig härstamma från Brängenreviret, mellan Ulricehamn och Mullsjö. Båda var födda 2021.

Jakten återupptas

Upptäckten gör nu att ytterligare två vargar åter kan börja jagas, enligt beslut från Länsstyrelsens. Totalt får sex vargar skjutas i Ripelångenreviret.

Vargjakten pågår till och med den 15 februari – eller till det datum som Länsstyrelsen avlyser jakten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.