Enligt polisens förundersökning ska målsägaren blivit av med en guldklocka, två guldsmycken och en bil. Foto: Polisens förundersökningsprotokoll

Fem män döms för guldrån i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Fem män har dömts i Borås tingsrätt för rån av en personbil och guldsmycken i centrala Borås. Ytterligare två personer, en man och en kvinna, döms för medhjälp till rån och grovt skyddande av brottsling.

Det var i april som flera personer slog larm om en pågående misshandel i en bilhall i centrala Borås. På platsen hittades målsägaren som fick föras till sjukhus i ambulans.

En film från en övervakningskamera i området visade hur de fem männen, genom hot och våld, tilltvingade sig en bil, en guldklocka och två guldsmycken från målsägaren. På videomaterialet syntes också hur en man och en kvinna agerade medhjälpare i rånet.

– Det var ett överraskande angrepp på målsäganden som var uträknad numerärt fem mot en, säger rådmannen Ylva Meyer i ett pressmeddelande.

De fem männen döms till fängelse i fyra år.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.