Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kulturhuset i Borås väljer att ställa in konstnären Sadaf Ahmadis utställning av säkerhetsskäl, med hänvisning till koranbränningarna och att människor kan bli sårade. Nu reagerar GP:s kulturchef Johan Hilton. Foto: SVT / Magnus Dennert

”Fegt och räddhågset”

Uppdaterad
Publicerad

Kulturhuset i Borås väljer att ställa in konstnären Sadaf Ahmadis utställning av säkerhetsskäl, med hänvisning till koranbränningarna och att människor kan bli sårade. Nu reagerar GP:s kulturchef och tidigare boråsaren Johan Hilton.

– Jag kan förstå att man känner rädsla, men desto viktigare att man visar ryggrad i en sådan här fråga, säger han.

Konstnären Sadaf Ahmadi flydde Iran för att slippa regimens förtryck. Hennes utställning har under våren visats i Frankrike och nu skulle det vara dags för Kulturhuset i Borås. Men efter att först tackat ja till utställningen i våras så väljer nu Kulturhuset att ställa in.

Ett beslut som GP:s kulturchef Johan Hilton inte alls förstår.

– Jag tycker att man böjer sig för en spökbild som inte ens finns, man böjer sig för tänkta hot snarare än konkreta hot, säger han.

Hör Johan Hilton om den stoppade konstutställningen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.