Flaskpost efter 30 år

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här återvänder Erik Dahlströms flaskpost till Smögen efter 27 år. Linda Ahlgren hittade den under ett klippblock utanför Tanum. Se mötet i klippet. Foto: Alice Johansson

Här möter Linda pojken bakom flaskposten – efter nästan 30 år

Uppdaterad
Publicerad

Linda Ahlgren hittade en flaskpost som skrivits av en då tioårig Erik Dahlström på Smögen.

27 år senare möttes de.

– Det känns så häftigt, säger hon.

– Jag ska rama in brevet och sätta det i sjöboden, säger han.

Linda Ahlgren gjorde fyndet vid Saltvik i Tanums kommun när hon arbetade för ett strandrenhållningsföretag. Under ett klippblock tillsammans med annat skräp gömde sig en julmustflaska med ett meddelande. Flaskan var ordentligt tillsluten, men efter lite kämpande fick hon upp den.

– Jag blev väldigt upprymd och nyfiken, det här är den första flaskpost jag hittat, säger hon.

Efterlyste den unge brevskrivaren

Brevet var daterat till 1997 men var fullt läsbart. Det visade sig vara skrivet av tioårige Erik Dahlström som uppgav sin adress på Smögen. Linda Ahlgren, som inte alls var säker på att hon skulle hitta honom gjorde en efterlysning i flera Facebookgrupper. Andra medier berättade historien och det dröjde inte länge innan Erik Dahlström var hittad.

– Helt otroligt egentligen, hur snabbt kommunikationen går nu jämfört med när han kastade i sin flaskpost, reflekterar hon.

Träffade Erik i Smögen

Under måndagen fick Linda Ahlgren träffa Erik Dahlström som var på besök i sitt föräldrahem på Smögen – samma adress som han uppgett i flaskposten.

– Tänk, nästan trettio år till havs. Den kom inte så långt egentligen, kommenterar han.

Se mötet mellan Linda och Erik i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.