Stefan Karlsson blev chockad när han såg allt korv som dumpats på återvinningsstationen på Marierovägen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stefan Karlsson blev chockad när han såg allt korv som dumpats på återvinningsstationen på Marierovägen. Foto: Ttela/SVT

Kilovis med korv dumpat på återvinningsstation i Vänersborg: ”Sjukt”

Publicerad

När renhållningsarbetaren Stefan Karlsson i Vänersborg anlände till en av återvinningsstationerna under sin arbetsrunda blev han både chockad och irriterad. Någon hade slängt ut mängder med korv runtom containrarna. Nedskräpning, säger han är ett återkommande problem, och han ber nu allmänheten om skärpning.

– Det är sjukt. Jag fattar inte hur folk tänker, säger Stefan Karlsson.

Fastighetsägaren, som ska slänga skräpet, är själv skyldig att ha kärl för mat och restavfall.

– Sen har vi ju Kretsloppsparken i Vänersborg som har väldigt generösa öppettider, säger han.

”Ilska på sociala medier”

I ett inlägg på sociala medier har han Stefan Karlsson lagt upp bilder på hur det såg ut när han anlände till stationen under måndagen. I kommentarsfältet går det att läsa många upprörda åsikter.

– Jag tror de undrar vad det är för fel på folk, säger Stefan Karlsson.

I klippet kan du se hur det såg ut när han kom till platsen på måndagen.

Återvinningsstation och återvinningscentral?

På återvinningsstationen (ÅVS) lämnar du endast förpackningar. Förpackningarna kan vara av plast, papper, glas eller metall. I de flesta kommuner kan du även lämna tidningar här. Återvinningsstationen är till för privatpersoner.

På en återvinningscentral (ÅVC) lämnar du bland annat grovavfall som trädgårdsavfall, vitvaror, möbler, elektronik och liknande.

Hur gör man med matavfall?

Matavfall och matrester ska sorteras ut separat. Då kan energin tas tillvara och användas till uppvärmning och drivmedel och näringen användas när ny mat odlas.

Beroende på hur matavfallet behandlas gäller olika regler för vad som ska sorteras ut. Använd alltid de särskilda påsarna för matavfall som delas ut. Och se till att inga plastförpackningar eller andra främmande material följer med.

Det finns också möjlighet att ha en kompost hemma för matavfall. Innan du börjar kompostera matavfall ska du kontakta kommunen för mer information och anmälan.

Källa: www.sopor.nu

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.