kvinna i en stol

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Frida hur hennes hem blivit en samlingsplats för saker som ingen vill ha – och där de fula tingen får leva vidare ett tag till. Foto: SVT

Loppis-fantasten Frida i Borås köper bara ”fula” saker

Publicerad

Ordet ”fult” är inte negativt hemma hos Frida Lindqvist – faktiskt har loppisfynden till och med räddat henne från en depression.

– När jag hittade något udda kunde jag till och med skratta lite. Det blev som en medicin, säger hon.

I Frida Lindqvists lägenhet i centrala Borås trängs små och stora loppisfynd, från golv till tak. Små pälsprydnadsdjur och glasfåglar med öppen näbb. Tavlor på djur med stirrande blickar och en uppstoppad mus som äter en bulle.

– Folk som kommer hem till mig kan tycka att det är mycket av allting, men oftast hittar de minst en grej som de tycker om, säger Frida.

Skrattar åt hundarna

På en tavelkant sitter några små prydnadshundar på rad.

– Om jag kommer hem och har haft en dålig dag kan jag titta på de fula hundarna och skratta, vilket genast får mig att känna mig lite gladare, säger Frida.

Loppis mot depression

Under en period var Frida deprimerad, men en sak som hon upplevde hjälpte henne att må bättre var att ta sig ut – och besöka loppmarknader.

– Jag använde loppisen som ett sätt att inte bara ligga hemma och tycka att livet är skit. Jag blev glad av att titta på udda saker och loppis-communityn är väldigt härlig, där man får vänner, säger Frida.

Frida Lindqvist har ett Instagramkonto @oklaraloppisfynd där hon delar med sig av sina fynd och där andra kan tagga henne om de hittat något extra udda.

– Jag skapar ett hem åt saker som ingen annan vill ha, säger Frida.

Kvinna visar upp loppisfynd

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet får du Fridas tre loppis-tips: ”Våga vägra köpa nya köksgrejor” Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.