Man svårt misshandlad – fyra personer anhållna

Uppdaterad
Publicerad

En svårt misshandlad man larmade själv polisen från en lägenhet i Alingsås på långfredagskvällen. Fyra personer, tre män och en kvinna, är anhållna misstänkta för en grov misshandel. Mannen har livshotande skador och vårdas på Sahlgrenska.

Den misshandlade mannen ringde själv och larmade polisen vid 18.30-tiden på fredagskvällen. Under larmsamtalet hördes hög musik i bakgrunden och mannen uppgav att lägenheten var sönderslagen.

När polis och ambulans kom till platsen var det tydligt att det varit fest i bostaden. Mannen, som är i 60-års åldern, var svårt skadad.

– Han låg i lägenheten och var inte kontaktbar, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

Livshotande skador

Den skadade mannen fördes till Alingsås lasarett. På grund av hans tillstånd togs han till Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. Klockan 10 på påskafton bedömdes hans tillstånd vara livshotande.

De fyra personer som befann sig i lägenheten där mannen hittades greps och anhölls senare. Med anledning av det våld som mannen utsatts för så rubricerar polisen brottet som en synnerligen grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.