Polisen letade på fel plats innan de hittade flickan död i Marks kommun. Foto: SVT

Polisen spårade fel telefon – letade efter 17-åringen i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

När en 17-åring i våras försvann i Marks kommun dröjde det fyra dagar innan hon hittades död i närheten. Polisen var på villovägar i Norrköping efter att de spårat fel telefonnummer.

När 17-åringen försvann 14 mars tidigare i år använde polisen hennes telefonnummer för att spåra hennes mobiltelefon. Spårningen ledde till Norrköping och polisen letade där i tre dagar, enligt polisens utredning.

Fyra dagar efter att hon anmälts försvunnen letade polisen i närheten av där hon senast setts – och hittade henne död.

17-årig flicka hittad död – misstänkt mord i Skene

Skrev in fel telefonnummer

Polisen uppger nu att det skrevs in fel telefonnummer vid spårningen och att det var därför de tillbringade flera dagar i Norrköping – nästan 30 mil bort. Utöver att ha skrivit in fel telefonnummer tog polisen inte tillräckligt med hänsyn till 17-åringens funktionsnedsättning – och utgick i stället från att försvinnandet kunde vara frivilligt.

Uppföljningen innehåller flera rekommendationer till polisen om ändrade rutiner och P4 Sjuhärad rapporterar om att polisen har bett 17-åringens familj om ursäkt.

Bild på sökinsats i skog

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se en sammanfattning om det misstänkta mordet i Marks kommun. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

17-årig flicka hittad död – misstänkt mord i Skene

Mer i ämnet