– Vi har 20-30 gånger fler ordrar, säger Peter Ekelund företagare i Dalsjöfors som säljer produkter för hemberedskap.
Under måndagen uppmanade överbefälhavare Michael Bydén svenskarna att vara förberedda på krig. Sedan dess har det strömmat in ordrar på krislådor.
– Vi ska ju inte gripas av panik. Utan det handlar om att tänka igenom sin situation, säger Peter Ekelund.
Se videon och hör honom berätta mer om den höga efterfrågan som uppstått efter krislådor.
Kommuner: Ändrar inte säkerhetsarbetet
Även civilminister Carl-Oskar Bohlin (M) har sagt att svenska invånare behöver ta in det försämrade säkerhetsläget.
SVT har ringt några av Västra Götalands största kommuner, Göteborg, Skövde, Borås och Trollhättan, men ingen av dem ändrar sitt säkerhetsarbete på grund av den senaste tidens uttalanden utan håller sig till det arbete som påbörjats sedan innan. Inte heller Västra Götalandsregionen har några planerade förändringar i säkerhetsarbete till följd av detta.
– Det är ju ett skärpt tonläge från överbefälhavare och minister. Under de här åren har det säkerhetspolitiska läget förändrats och krupit närmare Sverige. Det har ökat medvetenheten och intresset i vår kommun och hos våra medarbetare, säger Kristina Hedman, säkerhetschef i Trollhättan.
Önskan om mer information
I Borås har kommunen fått frågor från invånare och personal efter den senaste tidens uttalanden, även om det inte skett i någon stor utsträckning.
– Jag upplever det inte som konstigt att man känner oro efter ett sådant uttalande och att man vill ha mer information, säger Rangbar Mohammad, chef på Centrum för kunskap och säkerhet i Borås stad.
Även i Sveriges största regementsstad Skövde efterlyser ledande politiker mer information.
– Inte bara som kommunpolitiker utan även som förälder, så att man vet hur man ska tala med barnen som är oroliga. Jag är tillräckligt gammal för att komma ihåg kalla kriget och den här retoriken påminner väldigt mycket om det, säger Johan Ask (S).