Bild på lastbil i dike och blåljuspersonal

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En lastbil har kört in i ett mitträcke i norrgående riktning vid Ljungskile. Olyckan medför stor trafikpåverkan. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Stopp i trafiken efter lastbilsolycka på E6

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil ska ha kört in i mitträcket på E6 vid Ljungskile i norrgående riktning tidigt på måndagsmorgonen. Trafiken leddes om och det blev långa köer under morgonen. Oklart skadeläge.

Larmet inkom 05:45 på måndagsmorgonen. Polis, räddningstjänst och ambulans kallades till platsen. Olyckan medförde stor påverkan på morgontrafiken främst i norrgående riktning.

– Trafiken i södergående riktning rullar, men lite långsammare förbi olycksplatsen, säger Christian Andersson, larm-och ledningsoperatör på Räddningstjänsten i Norra Älvsborg.

Läcker diesel

Enligt Räddningstjänsten ska lastbilen läckt diesel och man arbetade med att sanera och bärga bort lastbilen under förmiddagen. Strax innan 08 på morgonen meddelar SOS Alarm att ingen person har förts till sjukhus.

Polisen kunde lämna platsen strax efter 08 på morgonen. En anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott har upprättats.

– TMA-bilar finns på plats och sköter resten av hanteringen, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.