Två tonåringar häktade för mord

Uppdaterad
Publicerad

Två tonåringar har häktats misstänkta för att ha mördat en 54-årig man i Bergsjön den 25 juni. Enligt polisen pekar det mesta på att mannen blivit utsatt för ett rånmord, skriver Göteborgs-Posten.

Den yngre pojken häktades redan kort efter mordet, men då för flera fall av grov stöld. Han frigavs efter ett par dagar på grund av sin låga ålder. Vid den tekniska undersökningen av 54-åringens lägenhet hittades pojkens fingeravtryck och han häktades igen, nu för mord.

Den några år äldre 19-åringen häktades i förra veckan, även han misstänkt för mordet. Enligt polisen ska de båda ha följt med mannen hem den aktuella natten efter att de träffat honom i centrala Göteborg.

– Det är en stabil utredning och mordet håller på att klaras upp, säger polismästare Robert Karlsson, chef för Utredningsenheten vid polisen i region Väst, till Göteborgs-Posten.

Båda nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.