• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Rebaz Sulivani ville göra något när han läste om Jenny, 82 år, och erbjuder därför henne att flytta in med honom och hans familj. Foto: SVT

Rebaz öppnar upp sitt hem för 82-åriga Jenny

Uppdaterad
Publicerad

Umeåbon Rebaz Sulivani reagerade starkt när han läste om Jenny Johansson, 82 år, som sitter isolerad i sin lägenhet. Han erbjuder nu henne att flytta in hemma hos honom.

Rebaz Sulivani har fru och tre barn och bor i ett hus där han kan erbjuda egen ingång, närhet till vårdcentral, livsmedelsbutik och grönområde.

– Jag förstår att det kanske låter lite konstigt men jag tycker det är bättre att lägga energi på saker som jag kan göra, och att göra lite är bättre än ingenting, säger han.

Året som gick i Västerbotten

”Ingen ska behöva sitta ensam”

Rebaz Sulivani tycker det är ledsamt att så många jobbat ett helt liv och sedan som äldre istället för att leva, bara överlever.

– Ingen gammal ska behöva sitta ensam sådär som Jenny Johansson i Skellefteå, säger umebon Rebaz Sulivani som är en av alla de som hört av sig till SVT Nyheter.

Ville göra något

Reaktionerna efter reportaget om 82-åriga Jenny Johansson som sitter isolerad i sin lägenhet på tredje våningen är väldigt många, inte minst i sociala medier.

– Det är bra att folk reagerar men det hjälper ju inte så mycket att skriva hur arg man är i inlägg på nätet om man inte också är beredd att göra något själv, och kan man hjälpa så ska man, säger Rebaz Sulivani.

Tacksam för erbjudandet

Jenny Johansson är tacksam för erbjudandet men är inte beredd att flytta till en helt ny stad. Trots att krigsbarnet från Finland förlorat sin make och inte har några barn är hon rädd om kontakten med svägerskan och de få vänner som ännu lever.

– Det är väldigt många som hört av sig och igår ringde telefon i ett när olika medier ville prata med mig, men det går bra. Hoppas bara att det händer nåt, säger Jenny Johansson.

OBS: Artikeln skrevs den 2 november 2017 och sedan dess har Jenny fått rätt till ett särskilt boende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Året som gick i Västerbotten

Mer i ämnet