Foto: Marilen Karlsson, SVT

Så tillagar du nätting – fiskaren bjuder på sitt favoritrecept

Publicerad

Hans Carlsson i Rickleå jobbar för att det traditionella nättingfisket ska leva vidare. I vår är han aktuell i både en kortfilm och en kokbok där han delat med sig av nättingrecept.

Hans Carlsson tycker att det är viktigt att nättingfisket i Rickleå ska leva vidare, bland annat för att fisket är starkt förknippat med byn, men också för att nättingen ses som en delikatess.

I klippet delar han med sig av sitt bästa nättingrecept.

Rökt nätting

Klipp bort en bit av stjärten och huvudet på den rökta nättingen. Klipp upp och rensa bort

tarmen, även om det inte är nödvändigt. Klipp sedan fisken i cirka en centimeter korta bitar.

Bryn den i stekpanna i tre till fyra minuter. Tillsätt grädde eller mjölk till en sås och servera

med potatis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.