Bilder från burnout under Motorveckan i Lycksele 2024. Marino Carlsson, arrangör.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Ikväll kommer det att ryka” – se hur det såg ut när det sista burnout-arrangemanget hölls under Motorveckan i Lycksele. Foto: Malva Lund Hanefjord/SVT

Här hölls Burnout på Motorveckan i Lycksele för sista gången: ”En era går i graven”

Uppdaterad
Publicerad

I 20 år har burnouten bjudit på våghalsiga förare, dånande motorer och sprängda däck på Lilltjärns industriområde under Motorveckan. Men i år meddelar arrangören Marino Carlsson att det är sista gången som evenemanget hålls.

Ett av de populärare evenemangen under Motorveckan i Lycksele inleds nu för sista gången. Burnouten, som länge lockat stora folkmassor, byts ut och andra event kommer satsas på i framtiden.

Marino Carlsson, som startade programpunkten för första gången 2004 säger att det är flera anledningar som ligger bakom beslutet.

– Asfalten börjar bli dålig och det är bekymmer med brandlarm och försäkringar. Vi har kunnat vara här på nåder och vi är väldigt tacksamma, säger han.

Marino Carlsson tycker att det känns vemodigt, men det finns planer på nya evenemang under Motorveckan nästa år.

– Vi tittar på något nytt som kan mäta sig med det här och som kan locka samma publik, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.