Foto: Ludwig Eriksson/SVT

Hon är länets IT-expert

Uppdaterad
Publicerad

Barn och ungdomar är bättre på internet än vuxna. Det tror regeringen som därför tillsatt en IT-expertgrupp med åtta unga människor. En av experterna är femtonåriga Jenny Karlsson från Linneaskolan i Umeå.

Regeringen har tillsatt en it-expertgrupp som består av åtta barn och ungdomar mellan 7-18 år, från hela Sverige. Unga ses som en tillgång därför man tror att de har en annan syn på internet än vuxna, och expertgruppen ska fungera som en rådgivare i IT frågor.

”Känns spännande”

Vuxna ska försöka lära er av oss barn att använda internet på ett annat sätt, säger en av it-experterna Jenny Karlsson, som går årskurs åtta på Linnéaskolan i Umeå.

Den 13 maj ska Jenny Karlsson åka till Näringsdepartementer och träffa IT-minister Anna-Karin Hatt, och de andra sju unga IT-experterna.

– Det känns väldigt spännande, men framförallt kul, säger Jenny Karlsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.